Uncategorized

Qui decideix sobre la vida: la mare o el Ministre de torn?

Imagina, Gallardón, que pots quedar-te embarassat; però resulta que hi ha un Govern, molt malvat, que no fa més que retallar recursos socials i empobrir cada dia més a la població. I resulta que estàs en l’atur, la situació econòmica no és massa bona i saps que no podries aportar-li al xiquet la vida que desitjaries com a pare. Però continues vivint (o sobrevivint) i un bon dia el metge et confirma la mala noticia de que hi ha una malformació en el fetus. Però, potser penses que vivim una època d’avanços científics i cada vegada hi ha més pedagogues i metges especialitzats en persones amb malformacions i que podrien donar-li una oportunitat de integració social al nen (ai no! Que també ens estan llevant ajudes a la dependència i les sanitàries!).

Aleshores decideixes avortar, però què passa? Que un Govern retrògrad i extremadament conservador ha decidit que és un delicte, i tu creus que haurien de comprendre la teua decisió perquè, a més, és el teu cos; perquè a més és la teua vida, una vida que ja ha passat a ser menys “sagrada” que la del teu fetus. Però és que, a més, tota la comissió que ha decidit redactar la llei està conformada per dones, que no poden quedar-se embarassades, cosa que li resta sensibilitat a l’assumpte. I et desesperes perquè no saps a qui acudir, perquè la teua vida comença a complicar-se; i un bon dia discuteixes amb un amic que està totalment d’acord amb la nova llei i que inclús equipara la depuració racial nazi amb la possibilitat d’avortar si el fetus està mal: “No hi ha una vida més vàlida que una altra”- et diu- “tornem al nazisme? A buscar la perfecció de la raça?”. Poc temps després aquest amic teu es queda embarassat i no vol ser pare, aleshores decideix avortar i com té recursos econòmics se’n va a França. I mentrestant, la teua vida per condició social i per una llei absurda ha estat portada a una situació desesperant a la que s’ha sumat una vida que t’han forçat a assumir.

No hi llei que obligue a una dona a ser mare. Perquè les dones que no volen ser mares, pel motiu que siga i sempre just (el seu cos i la seua vida són motius suficients) seguiran avortant, i ho faran de forma clandestina agreujant les condicions dels sectors més empobrits o altres, amb més recursos, viatjaran a l’estranger. I les que no puguen avortar potser porten un nen a un món sense facilitats socials i econòmicament destrossat, a un món en el que, simplement, no desitgen embarcar-se en la maternitat.

És una llei ideològica que ens equipara a països de l’Àfrica, Llatinoamèrica i Orient Pròxim i que ens converteix en un país que ha retrocedit més de trenta anys en la seua història, i és que es veu que alguns tenen molta enyorança del passat.

Ens governen els hipòcrites i els que, molt defensen una vida que encara no ha nascut, mentre rebenten les que ja estem al món.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s